De gode råd?

14. november 2016
Kaffe med ældste datter

Børn bliver ældre, og ser jeg bort fra det hensygnende noget nostalgiske minde om, hvor dejlige de alle – også var – som små, så er det helt fantastisk at opleve den rejse de nu er på. Rejsen fra barn til voksen.

I sommers mødtes jeg med min ældste datter oppe på tagterrassen på Illum. Dér højt oppe over det evigt pulserende københavnske hovedstrøg sad jeg og lyttede til hendes oplevelser på en netop afsluttet tur til Berlin, og det slog mig, at skønt jeg altid vil være bekymret, når mine døtre færdes ude, så var der intet behov for formaninger. Hendes egne betragtninger og tanker om turen viste mig så tydeligt, at nok har jeg en datter, der gerne vil opleve verden og er åben over for kulturforskelle, men som også har en (kunne jeg sige fornuftig) velovervejet og moden tilgang til det eventyrlystne.

Og så tænker jeg, at det faktisk er gået ganske godt, når jeg har opdraget mine piger efter reglen: ”Vær nysgerrig, men vær det med respekt!”.

Min ældste datter har – som desværre rigtigt mange andre unge – fået afslag på drømmeuddannelsen. Det gik hende meget på, og hun var i dagene efter afslaget ret modløs. Så kom curlingmor på banen, men jeg måtte ret hurtigt stille fejekosten til side, for ingen af mine forslag blev modtaget – hun ville selv! Den dag fortalte hun mig så, hvad hendes plan alternativt var at gøre, og selvom jeg af gammel vane straks forsøgte at foreslå hjælp, så indså jeg også, næsten før jeg havde lukket munden, at denne udfordring skulle hun nok klare selv. Det er så livsbekræftende at se hende komme stærkt igen. Hun er blevet beriget med en vigtig erfaring, som måske ellers er lidt af en floskel: ”Af modgang bliver du stærkere”.
Ungdommens mod er en hårdfør størrelse, og måske noget jeg gerne ville genoplive i mit eget liv!

Hvilke råd har du givet dine børn med i bagagen? Og tænker du nogensinde på om dit liv kunne have formet sig på anden måde, hvis nogen havde givet dig lidt visdom med ud på livets rejse?

Follow my blog with Bloglovin

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.