Ferietid er familietid

23. juli 2018
Ferie 2018

Vi har lige været på ferie på Sardinien i en uge hele familien. Hos os tæller ”hele familien” ikke bedsteforældre, onkler, tanter, fætre og kusiner, men en mindre enhed, der udover undertegnede består af manden og mine tre skønne døtre.

Jeg har i flere måneder set frem til denne ferie blandt andet fordi de ældste døtre på 26 og 23 også havde takket ja til at tage med. For det er netop på en ferie, at vi har mulighed for at være en familie. Det er den uge om året, hvor vi sammen ikke skal forholde os til andet end solskin, god mad og ofte lidt nyt input i form af natur eller kultur. Det er ikke hvert år, at de store piger har mulighed for eller lyst til at tage med, måske netop derfor føler jeg et ekstra ansvar for at skabe så ideelle rammer som muligt for en vellykket familieferie.

Vores ferieuge er også de dage, hvor den mindste har mulighed for at ”opleve” at være en del af en søskendeflok. At dele værelse med de to ældre søstre er stort for hende, og på mig går lyden af deres fælles latter lige i hjertekulen. Jeg håber jo på, at det blandt andet er den fælles årlige oplevelse og minderne herfra, der styrker båndet mellem de tre meget forskellige piger.

I år var rammerne ikke perfekte. Hotellet og beliggenheden skuffede. Jeg havde læst mig frem til, at stedet lå tæt på en hyggelig italiensk by, og ja det gjorde det måske også – i fugleflugt, men desværre på ingen måde, så man kunne nå dertil til fods eller på cykel. Det er så ærgerligt også fordi jeg kunne mærke, at ungerne havde set frem til mere kultur. Så slut med at booke gennem bureauer – det er noget mere frit at arrangere turen selv. Det bedste er, at pigerne har sagt ja til at de arrangerer næste ferie. Jeg glæder mig allerede til at lade mig overraske!

Familietid betyder alt for mig, men hvor findes den perfekte destination? Og hvilke aktiviteter er et must på en familietur?

Og så liiiige – Det er vel Italien: Cykel, Antikke brosten og en Ferrari 🙂

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.