Vi kikker på hus

14. november 2016
Altafulla

For et par år siden afgav vi et bud på et hus ikke langt fra, hvor vi i øjeblikket bor. Husets placering, størrelse og indretning passer perfekt til os. De vigtigste rum er alle i samme plan. Ingen skrå vægge og haven …ja den er også uden irriterende skrænter, der bare ikke er til at slå græs på. Åbenbart fik de ingen andre bud, for huset blev lejet ud og dermed taget af markedet, men nu er huset til salg igen.

Naturligvis er vi fristet igen, endda fristet nok til denne gang også at afgive et højere bud. Men måske også kun fristet, for pludselig begynder i hvert fald jeg at tage alder og fremtid med ind i regnestykket.

Bliver vi boende her, så er huset vores, inden vi er 60. Det betyder et større råderum med alle de muligheder det giver, hvad enten vi ønsker at forkæle børn og børnebørn, fortsat at kunne tage ud og opleve verden eller hvem ved måske købe det lille fiskerhus ved stranden i Altafulla ved den spanske middelhavskyst.

Vælger vi endnu en gang at byde og købe huset, så vil vi hver dag kunne glæde os over at bo i et hus uden trapper og i et hus, hvor vi fra alle rum kan se havet. Til gengæld vil jeg være fyldt 75, førend alle mursten er vores.

Det er gået op for mig at store beslutninger påvirkes af det parameter, der hedder ’Alder’. For blot 10 år siden ville jeg ikke have tænkt et sekund på, hvad et huskøb ville betyde for min økonomi i min alderdom, og jeg spørger mig selv, om jeg nu lader mig unødvendigt begrænse.

Hvad tænker du? Hvor meget er din nutid styret af dine overvejelser om fremtiden? Og på hvilke områder mærker du det mest?

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.